Over printers en cartridges
Waarom zijn er grote prijsverschillen en wat is de beste keuze voor jou?

Als je op zoek bent naar een nieuwe inktjet printer, is het belangrijk om te weten of de printkop in de cartridge zit of in de printer zelf. Dit kan namelijk een groot verschil maken in de kosten en de kwaliteit van de afdrukken. In deze blog zal ik uitleggen wat de voor- en nadelen zijn van beide opties.

Laten we beginnen met printers waarbij de printkop in de cartridge zit. Dit type printer heeft meestal goedkopere cartridges, omdat de printkop er al in zit. Dit betekent dat je de printkop elke keer vervangt als je een nieuwe cartridge gebruikt. Dit kan handig zijn omdat je de printkop niet hoeft schoon te maken of te vervangen als het vuil of versleten is. Dit type printer is ook handig als je niet veel print, omdat je minder vaak nieuwe cartridges hoeft te kopen. Het nadeel van deze printers is dat de printkop minder duurzaam kan zijn dan de printkop in de printer. Dit kan leiden tot minder scherpe afdrukken of een lagere kwaliteit.

Aan de andere kant hebben we printers waarbij de printkop in de printer zelf zit. Dit type printer heeft vaak duurdere cartridges, omdat de printkop niet in de cartridge zit. Hierdoor hoef je de printkop niet elke keer te vervangen, maar alleen als het vuil of versleten is. Dit kan op de lange termijn goedkoper zijn als je veel print, omdat je minder vaak nieuwe cartridges hoeft te kopen. Een ander voordeel van deze printers is dat de printkop vaak duurzamer is en betere afdrukken kan produceren. Het nadeel is dat als de printkop vuil wordt of kapot gaat, je de hele printer moet vervangen of repareren. Dit kan duurder zijn dan het vervangen van een cartridge.

Dus welk type printer is het beste? Dat hangt af van je behoeften. Als je niet veel print en niet te veel geld wilt uitgeven aan cartridges, dan is een printer met een printkop in de cartridge waarschijnlijk de beste keuze. Maar als je veel print en op zoek bent naar een printer met een betere kwaliteit, dan is een printer met een printkop in de printer zelf de betere keuze.

Als laatste wil ik benadrukken dat het belangrijk is om te kijken naar jouw specifieke behoeften en budget om tot een goede keuze te komen. Want naast Inktjet printers, kan je ook nog kiezen voor LED en/of Laser printers. En ieder type heeft zo zijn voor- en nadelen met betrekking tot printkwaliteit, kosten van de inkt/toner en bijvoorbeeld energieverbruik. Wij kunnen je daar goed over informeren en adviseren. Neem contact op of kom eens bij ons binnenlopen!

Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.
Over printers en cartridges
Rijs Solutions, Bert van Rijssen 12 mei, 2023
Deel deze post
Labels
Onze blogs
Archiveren
Aanmelden om een reactie achter te laten
MFA is alleen maar irritant. Toch?
Waarom je eigenlijk niet meer zonder Multi Factor Authtenticatie kan