Meer inzicht in ICT-keuzes met een second opinion
Zo maak je als leek weloverwogen ICT-keuzes

02-10-2018

Je bent met zoveel dingen tegelijkertijd bezig als ondernemer. Jouw aandacht wordt onder andere gevraagd voor administratie, personeel, bedrijfsvoering én ICT. Dit laatste is natuurlijk ons vakgebied, maar we kunnen ons voorstellen dat jij hier niet of nauwelijks kaas van hebt gegeten. Heel begrijpelijk, want ieder immers z’n vak. Maar wie verstaat zijn ICT-vak en wie niet? Hoe weet jij of jouw systeembeheerder de koers vaart die jij met je bedrijf wilt varen? Denk eens na over een second opinion!

Misschien denk je ‘wat een gedoe een second opinion door iemand laten doen’. Gebrek aan tijd zorgt er wellicht voor dat je niet goed weet wat je met de ICT van jouw bedrijf kunt. We merken dat ICT vaak als kostenpost wordt gezien, maar is dit niet de motor van het bedrijf? Zonder ICT staat alles stil. Des te belangrijker dat je de juiste systemen gebruikt, zodat het een toevoeging is voor jouw bedrijf. Je wilt natuurlijk kwalitatieve apparatuur, dat alle passende mogelijkheden voor je bedrijf worden benut en je wilt niet achterop raken qua ontwikkelingen. Hoe weet je of dit ook de werkelijkheid is in jouw bedrijf?

Wat levert een second opinion op?

Dit is waar een second opinion om de hoek komt kijken. Wat levert dit jou op? Weer een helder inzicht waar je met jouw bedrijf naar toe wilt en hoe ICT hierbij ondersteunt. Bij een second opinion komt de desbetreffende partij bij je langs. Al je systeembeheer wordt gecontroleerd. Je krijgt vragen als; ‘Hoe zou je willen werken? Wat vind je hierin belangrijk?’ Denk hierbij aan onderwerpen als thuiswerken, cloud, flexplekken en beveiliging. Uiteindelijk wordt er in kaart gebracht wat je het liefste zou willen op het gebied van ICT. Vervolgens kijkt men hoe je dat kunt realiseren in de huidige situatie. Eventueel kun je in gesprek gaan met je huidige systeembeheerder en de door jouw ingeschakelde partij voor de second opinion. Dit hoeft niet te betekenen dat je naar een andere systeembeheerder moet voor jouw ICT-zaken. Door de second opinion en een gesprek heb je meer inzicht in jouw ICT én een beter gevoel bij een eventuele investering.

Zelf direct aan de slag?

Wil je zelf direct al aan de slag? Dan zijn deze vragen een goed begin om over na te denken. Bijvoorbeeld wanneer jouw systeembeheerder een nieuwe server voorstelt:

  • Moet ik een nieuwe server?
  • Is dit de juiste keuze?
  • Waarom?
  • Wat voor verbetering geeft het mijn bedrijf?
  • Kan ik op een andere manier mijn systeem inrichten zonder een nieuwe server?
Wil je dat we met je meedenken of direct een second opinion aanvragen? Bel 085 - 210 12 02 of mail met bert@rijssolutions.nl
Meer inzicht in ICT-keuzes met een second opinion
Rijs Solutions, Bert van Rijssen 3 oktober, 2021
Deel deze post
Onze blogs
Archiveren
Aanmelden om een reactie achter te laten
Voorkom oververhitting van je devices
Tips om te kunnen werken en genieten in de zon