Voorkom oververhitting van je devices

Tips om te kunnen werken in de zon

06-08-2018

Wanneer het mooi weer is, wil je daar natuurlijk van genieten. Dus je grijpt je kans en gaat met je device buitenwerken. Heerlijk genieten in de zon! Tot het moment dat je device ineens uitvalt. Gebeurt dit tegenwoordig nog met al die moderne apparatuur? Juist de apparaten van tegenwoordig kunnen snel oververhit raken. Tegenwoordig hebben we dunne en compacte laptops. Ideaal om op deze manier minder gewicht mee te slepen. Voor je dagelijkse werk is dit dus super handig.


Geen ventilator

Het nadeel is wel dat bij de nieuwste laptops geen ruimte is voor een ventilator. Daarom merk je dat je laptop oververhit kan raken, omdat het passief gekoeld wordt. Dit betekent dat het gekoeld wordt met de omgevingstemperatuur. Als de deze temperatuur niet koel genoeg is, omdat je in de zon zit of in een warme omgeving, kan je apparaat zijn warmte niet kwijt. Gevolg is vaak dat de laptop uitvalt met soms zelfs doorbrandingsgevaar. Wanneer het device afgekoeld is, kun je weer verder met werken. Wanneer er wel een ventilator aanwezig is in je device, dan merk je dit aan het blazende geluid. Bij hogere temperaturen gaat die meer lawaai maken, maar als het ook gebeurd bij lagere temperaturen of als je nauwelijks wat aan het doen bent heeft je laptop sowieso een probleem met het temperatuurbeheer en moet deze worden nagekeken.


Hoe kun je toch met je laptop buitenwerken?

Toch buiten werken, maar zit je niet wachten op een oververhitte laptop die vervolgens uitvalt? We hebben een paar tips voor je.

  • Zit nooit te lang buiten of in de zon met je apparaat.
  • Toch buiten zitten, zorg dan voor (actieve) koeling door het apparaat in de schaduw te plaatsen.
  • Werk met lichte applicaties als je in de zon of warmte werkt. Zwaardere applicaties vragen meer rekenkracht en dat veroorzaakt ook warmte. In combinatie met hoge omgevingstemperaturen, geeft dat eerder problemen.
  • Pleeg zoveel mogelijk telefoontjes buiten in de zon en ga voor de uitwerking hiervan binnen achter je laptop zitten ;-)

Mocht jouw device toch uitgevallen zijn en lukt opstarten niet meer? Bel ons en dan helpen we jou weer vrolijk verder werken deze zomer. Dat kan op 085 - 210 1202

Delen