Ook wij werken thuis. Met Teams.
Samenwerken in het nieuwe normaal.

02-05-2020

“Hoe gaat het met jou? Alles gezond?” Met die vraag start menig telefoongesprek deze dagen bij ons, onderling en met klanten en relaties. ‘Ho wacht, even de deur dicht vanwege de kinderen’ komt minstens zo vaak voor. Want ja, we werken bijna allemaal thuis deze tijd. En dat hebben wij geweten. In de dagen en weken na het kabinetsbesluit dat thuiswerken de standaard zou worden, werden wij overspoeld met aanvragen om daarin te voorzien en waren bijvoorbeeld webcams niet aan te slepen. En in die hectiek, van het thuiswerken en al die klantvragen afhandelen, hebben wij ook versneld onze eigen telefonie en ticketsysteem moeten omzetten zodat dit makkelijker te gebruiken is voor ons (thuis en op kantoor) en voor onze klanten. Kortom, in meerdere opzichten waren de afgelopen weken enerverend en hectisch. Om dat allemaal aan te kunnen en omdat we onnodige risico’s op besmetting wilden beperken, hadden we besloten de winkel tijdelijk te sluiten.

Waar het voor ons als ICT’ers een relatief kleine stap is om over te gaan tot een digitale werkelijkheid met videomeetings en zakelijke telefonie vanuit huis, was dat voor veel anderen enorm wennen en omschakelen. Waar de een moet werken via een VPN en RDP verbinding, kan de ander volledig met SaaS (Software as a Service) oplossingen uit de voeten. En daar hebben de mogelijkheden van Microsoft Teams gelukkig heel goed bij kunnen helpen. Vergaderingen met collega’s of externen, uitwisselen van bestanden en gelijktijdig werken in documenten zijn maar zo enkele van de voorbeelden en voordelen die Microsoft Teams te bieden heeft.

Ontwikkelingen
Microsoft zit niet stil en ziet zich genoodzaakt om de inmiddels meer dan 44 miljoen dagelijks gelijktijdige gebruikers van Teams te ondersteunen met nieuwe features. Het is bijvoorbeeld mogelijk om Webinars te organiseren, je kan een achtergrondeffect instellen (dus niet alleen de achtergrond wazig maken, maar kiezen uit willekeurige en zelfs eigen afbeeldingen als achtergrond). Bij vergaderingen met externen, ben je ongetwijfeld wel eens in de lobby van Teams terechtgekomen. Het is vanaf nu mogelijk om bij de instellingen van vergaderingen dat aan te passen en deelnemers direct toe te laten. En als organisator van de vergadering heb je nu de gelegenheid om de vergadering direct voor iedereen te beëindigen. En deze ontwikkelingen blijven elkaar maar opvolgen, zo wordt de integratie in Outlook verder uitgebreid en komt er een zogenaamde ‘handshake functie’ in Teams beschikbaar. Wil je weten wat dat precies inhoudt? Of heb je vragen hoe je optimaal met Teams kan werken? Neem dan contact met mij op! Dan neem ik je graag mee, in een Teams gesprek, wat er allemaal belangrijk is om te weten!
Ook wij werken thuis. Met Teams.
Rijs Solutions, Bert van Rijssen 3 oktober, 2021
Deel deze post
Onze blogs
Archiveren
Aanmelden om een reactie achter te laten
Stop met sponsoren van grote printvendoren
Dit is hoe het MKB ondernemers lagere printprijzen kunnen realiseren